08.04.2015

sikkerhed

Trends inden for sikkerhedssko

Selvom sikkerhedssko er en verden for sig, er de mindst lige så vigtig en del af arbejdstøjet som bukserne og værktøjet. Men hvad rører sig på markedet lige nu? Og hvilke teknologiske features er uundværlige i dag? 

Når man ofte har fødderne nede i det samme fodtøj en hel arbejdsdag, stiller det store krav til fodtøjets ergonomi og funktion. I dag er de fleste modeller designet efter specielle behov til de enkelte brancher, ligesom de er udstyret med en række tekniske finesser, der kan gøre livet lettere på byggepladsen, industrihallen og . Direktør for produktudvikling Finn Fogtmann er ekspert på området og giver her en kort oversigt over de nyeste trends.

Smart og sporty

Design og lækre materialer er efterhånden afgørende ved valg af sikkerhedssko. 

- I dag er det simpelthen ikke nok, at skoene er praktiske.Designet og detaljerne og stilen skal være på plads, så skoene kan anvendes uden for byggepladsen. Vi ser derfor en tendens med, at især de sporty og lette modeller såsom Terras nye forårsmodel 96015 vinder frem, fremhæver Finn Fogtmann.

Ingen sure tæer

De fleste håndværkere kender sikkert til det at sprede en ildelugtende ”skodunst”, når de slipper skoene efter en lang og hård arbejdsdag. Det er der dog råd for. Flere sikkerhedssko kommer i dag med ventilerende og svedtransporterende teknologi, som sikrer, at skoene ikke begynder at stinke på grund af føddernes varmeafgivelse.

Komfort og lethed

Når man har et par sko på en hel dag, er komfort og velvære for fødderne ikke til at komme uden om.

-      Det er sket meget med udviklingen inden for sikkerhedssko, der før var tunge og besværlige at have på. Brugerne efterspørger lettere og mere komfortable sko, der kan sikre dem energi og velvære hele dagen igennem, også efter arbejdsdagen er slut. Lette og luftige sko, god stødabsorbering og plads til fødderne er derfor væsentligt, når håndværkerne skal vælge sko, siger Finn Fogtmann og supplerer:

-      Let og luftigt design sikrer desuden fødderne optimal komfort og mere energi, da de giver varme og fugtige fødder kan give træthed.

Godt fodfæste

At kunne stå fast på glatte overflader er en af de mest afgørende faktorer for sikkerheden. Sikkerhedsfodtøj med skridhæmmende såler er derfor i høj kurs, idet de giver et godt og solidt fodfæste på stort set alle typer underlag,