14.12.2015

vaade_vintre_stiller_krav_til_sikkerhedssko

Våd vinter stiller krav til sko

Der var engang, hvor vinteren var lig med sne, frost og isglatte veje. Men de sidste mange år er efterårets våde og regnfulde dage fulgt med ind i vinteren, så det hvide landskab har været erstattet af sjap og vandpytter i våde, grålige toner.

2014 blev det varmeste år nogensinde målt i danske gennemsnitstemperaturer, og ifølge DMI er vores klima allerede under kraftig forandring: Fremover får vi mere vand om vinteren og mere tørke om sommeren.

Især de våde vintre er en udfordring for de mange danske håndværkere, der året rundt arbejder på danske fortove, tage og haver. Fodtøjet skal nemlig kunne håndtere en lang dag i den fugtige kulde.

Skiftet i det danske vejr mærkes også hos Bjerregaard Sikkerhed A/S, der er blandt landets førende eksperter inden for sikkerhedssko, og som oplever stigende interesse for vandtætte og robuste produkter fra deres forhandlere. Virksomhedens seneste kampagne har derfor i højere grad fokus på kvalitetsfodtøj, der kan modstå vand, og kulde – og som minimerer fugt- og lugtgener.  

-        Fodtøjet skal passe både til arbejdets type og vejret. Især i en våd vinter stiller det krav til sikkerhedsfodtøjet, der både skal holde fødderne tørre og varme – men samtidigt modvirke at der ikke opstår unødig meget fugt. Heldigvis har producenterne fokus på brugernes behov, for hvis indeklimaet er for dårligt, så går det ud over både sikkerheden, effektiviteten og kvaliteten af det udførte arbejde, fortæller Søren Boye, administrerende direktør hos Bjerregaard Sikkerhed A/S.

Søren Boye oplyser, at der i den nuværende kampagne blandt andet er fokus på tætsluttende lukninger, effektiv foring og vandtætte membraner.

Derudover er flere af det nyeste sikkerhedsfodtøj udviklet med teknologier, der modvirker udviklingen af ildelugtende fodsved, som ellers har været en uundgåelig bivirkning af en lang dag i velisoleret og vandtæt fodtøj. Læs mere og se den kommende sæsons fodtøj på www.bjerregaard.dk