08.08.2016

Haugaard

Respekt for knokkelrøvene

For femte år i træk overrakte konferencier Jacob Haugaard prisen ”Den Gyldne Sikkerhedssko” under Grøn Koncert. Prisen er stiftet af Bjerregaard Sikkerhed A/S, der samtidig overrakte en check på 99.950 som et ekstra skulderklap til Muskelsvindfonden og de mange frivillige

Der er tale om et af Danmarks største og mest imponerende logistik-projekter, når Grøn Koncert karavanen turnerer gennem otte danske byer for at spille for omkring 165.000 koncertgængere.

Rygraden i de populære sommerkoncerter udgøres af ca. 750 frivillige. I forbindelse med hver koncert stiller Crewet scener, lydudstyr, toiletvogne, hegn, skilte og alt det udstyr op, der skal til for at afvikle arrangementerne professionelt og sikkert.

Mens publikum har fokus på musikken, så har de frivillige fokus på det praktiske og på sikkerheden. Ved tourens sidste koncert overrækkes prisen ”Den Gyldne Sikkerhedssko” traditionen tro til den frivillige, der ifølge kollegerne har gjort mest for sikkerheden.

Prisen er indstiftet af Muskelsvindfondens mangeårige sponsor og samarbejdspartner, Bjerregaard Sikkerhed A/S, som leverer sikkerhedssko til de mange frivillige.

Chauffør-fokus udløste pris

I år kunne konferencier Jacob Haugaard overrække prisen til Per Vestergaard, der er med som frivillig for niende gang. Motivationen for at nominere Per Vestergaard til prisen lød sådan her:

-     ”Per er den bedste makker til at hjælpe de 54 øvrige chauffører med at sikre lasterne, at de får sovet mellem opgaverne, og at truckførerne stiller tingene de rigtige steder, så de står sikkert og korrekt.”

Prismodtager Per Vestergaard var meget overrasket over nomineringen:

-     Jeg elsker både sammenholdet med de andre frivillige og alle de oplevelser, vi kan give til publikum og de muskelsvindsramte. Men dén her havde jeg ikke lige set komme. Jeg har jo bare gjort, hvad jeg plejer, lød det beskedent fra Per Vestergaard, da han takkede for hæderen.

Respekt for knokkelrøvene

Grøn Koncerts konferencier mente nu ikke, der var noget at være ydmyg over:

-     Det er knokkelrøve som Per og de 750 andre, der får den slags her til at ske år efter år. De fortjener sgu respekt, sagde Jacob Haugaard, der for 27. gang var konferencier på Grøn Koncert og som oplæste indstillingen til årets prismodtager af ”Den Gyldne Sikkerhedssko”.

Enormt skulderklap

Som et ekstra skulderklap kunne adm. direktør for Bjerregaard Sikkerhed A/S, Søren Boye, også overrække en check på 99.950 kroner til Muskelsvindfondens formand Lisbeth Koed Doktor. Pengene er indsamlet under en kampagne i maj og juni, hvor der ved salg af bestemte sikkerhedssko fra Bjerregaard blev doneret 25 kroner pr. par til Muskelsvindfondens arbejde.

-       Priserne er jo et enormt skulderklap både til de frivillige og til os som organisation. De viser, at vi tager sikkerheden alvorligt – og de gør det på en sjov måde, der skaber entusiasme og engagement. Det er lige præcis her, hvor partnerskaber som det vi har med vores sponsorer og samarbejdspartnere giver mening, sagde Lisbeth Koed Doktor ved overrækkelsen.