11.08.2015

Haugaard1

Malthe tog Den Gyldne Sko

Det kan hurtigt gå galt, når ti mand bakser rundt med lange tunge metalstænger i et område med mange mennesker. Allerede flere måneder før de første toner lød på Grøn Koncert, var 20-årige Malthe Fredsgaard derfor i gang med at udtænke, hvordan de mange telte i Bagscene-området kunne sættes sikkert op. Det gav bonus, da han på årets sidste grønne koncert i Valby blev belønnet med sikkerhedsprisen Den Gyldne Sikkerhedssko og titlen Bedste Sikkerhedsmakker 2015.  

Prisen blev overrakt af Grøn Koncerts konferencier, Jakob Haugaard, sammen med Finn Fogtmann, indehaver af Bjerregaard Sikkerhed, som har indstiftet prisen og sponser af koncerterne.

720 frivillige kræver fokus på sikkerhed
I år har omkring 720 frivillige hjulpet med afvikling af koncerterne i otte danske storbyer. Deres indsats er med til at skaffe midler til Muskelsvindfonden, der står bag Grøn Koncert. Jacob Bostrup, leder af fondens frivillighedskontor, fortalte ved prisoverrækkelsen, at det praktiske op- og nedsætning af pladsen er forløbet glat i år. Uheld kan ikke undgås, men heldigvis er de sjældent af alvorlig karakter.

De frivillige – krewet – indstiller selv kandidater til Den Gyldne Sikkerhedssko, og i år var Malthe Fredsgaard en af tre nominerede. Han er souschef for det ti mands hold, som stiller Bagscene-teltene op og piller dem ned igen. I år har han indført, at de enkelte teltvægge ikke må rejses eller lægges ned, uden at han selv er til stede. Det har givet ekstra stort fokus på sikkerheden, så ingen er kommet til skade, når de mange metalstænger skulle håndteres. 

 - Jeg har haft det klare mål, at sikkerheden på Bagscenen skulle være endnu bedre i år, og det er vi lykkedes med. Her er der virkelig tale om at løfte i flok, og det er superfedt at være en del af det fællesskab. At blive nominet til Den Gyldne Sikkerhedssko var et kæmpe skulderklap, og at jeg så endte med at vinde prisen er fantastisk, siger Malthe, der er frivllig på Grøn Koncert for tredje år i træk. 

Sponsor for fjerde år
Bjerregaard sikkerhed A/S er for fjerde gang sponsor for Muskelsvindfonden og vil ifølge indehaver Finn Fogtmann meget gerne fortsætte med at støtte fonden og sponsere fodtøjet til krewet. De kendte mærker, der importeres og bl.a. via byggemarkeder markedsføres fra virksomheden, er Bata Industrials, Grisport, Terra, FAL og Arbesko.