08.07.2015

GK

GK gearer op for sikkerheden

Når Grøn Koncert-karavanen sætter sig i bevægelse 15. juli med 55 lastbiltræk og 17 busser, kan de 720 frivillige, som skal med rundt til de otte koncerter, se frem til en tur med endnu større fokus på deres – og koncertgæsternes – sikkerhed.

En gruppe centrale ledere fra Muskelsvindfondens sikkerhedscrew har nemlig været med på Danmarks første sikkerhedsuddannelse hos Københavns Brandvæsen.

Sikkerhed før alt andet

På uddannelsen har de blandt andet lært at kortlægge og reducere risici ved at tænke og handle forebyggende. Den tankegang klinger godt hos Bjerregaard sikkerhed, der har sponsoreret sikkerhedsfodtøj til de frivillige, der er med til at afvikle koncerterne.

 - Vi og vores forhandlere hjælper hver dag tusindvis af personer til en mere sikker hverdag, siger adm. direktør Søren Boye. I de tre år, vi har samarbejdet om Grøn Koncert, har vi altid oplevet, at Muskelsvindfonden tager det største ansvar for sine mange frivillige, og det skal de have stor ros for. 

At opsætte en koncertplads og tage den ned igen inden for et døgn er nemlig ikke nogen simpel opgave, fremhæver Søren Boye.

- Vi har stor respekt for, at fonden aldrig går på kompromis, men altid lader sikkerheden gå foran. Og det lever helt op til min opfattelse af Muskelsvindfonden, at de nu også går forrest med at uddanne de sikkerhedsansvarlige, siger Søren Boye.

 Gode til at undgå uheld

Når krewet - som de kalder sig - bygger pladsen op til årets koncerter er der tale om et godt sammentømret team. Mange har været med som frivillige i årevis, fortæller Jacob Bostrup, leder af Muskelsvindfondens frivillighedskontor. 

Selvom mange frivllige er gengangere, kræver det dog god forberedelse at minimere uheld og ulykker – specielt når dem, der udfører arbejdet, ikke gør det til daglig. Tilbage i maj samlede Muskelsvindfonden derfor 130 af Krewets sektionschefer og souschefer for at forberede dem på årets koncerttur.

- Uheld undgår vi ikke. Vi er jo flere end 700 mennesker, der knokler rundt på en græsmark. Men vi plejer at være gode til at undgå alvorligere uheld, ligesom vores sektions- og souschefer er godt forberedt på, hvad de skal gøre, hvis uheldet er ude. Vi har også en rapport fra Arbejdstilsynet, som er gennemgået nøje, fortæller Jacob Bostrup, der ser frem til et brag af en turne.