01.01.2015

bjerregaard_sikkerhed_samarbejder_med_roskilde_brandvaesen_om_udvikling_af_sikkerhedsstoevler-_webbillede

Brandmænd udvikler støvler

Brugerdrevet innovation vinder frem i forbindelse med produktudvikling. For Bjerregaard sikkerhed A/S er begrebet dog ikke nyt, hvor vi i 20 år har haft et tæt samarbejde med danske brandmænd i udviklingen af udstyr til brand og redning i Norden

Det kræver personlig dialog og mange års erfaring at udvikle produkter, der skal beskytte mennesker i farlige situationer. Derfor allierede Bjerregaard sig med repræsentanter fra Roskilde Brandvæsen, da vi tidligere på året drog til Spanien for at udvikle en ny sikkerhedssko i samarbejde med FAL, der er en af verdens førende producenter af sikkerhedsfodtøj til brandfolk. Her kunne de danske brandfolk bistå med vigtige praktiske erfaringer i udformningen er skoen

-       Det er især vigtigt, at fodtøjet er udstyret med brandhæmmende materialer, og at det overholder vores branchevejledning, påpeger John Christensen, der er beredskabsinspektør i Roskilde Brandvæsen. Vi har et par gange set nogle af vores kolleger komme galt af sted, hvis ikke materialet kan klare den høje varme, når der først arbejdes med brandslukning i mange timer ad gangen. Det er derfor vigtigt fortsat at sikre, at støvlerne kan klare strålevarme og kemikalier og selvfølgelig også søm og skærestøv.

Spansk komfort og dansk funktionalitet

Samarbejdet har medført en sikkerhedsstøvle, der forener spansk komfort med dansk funktionalitet.

-      I Spanien går de i deres sikkerhedsstøvler dagen lang, derfor har de fuldt styr på komforten, fortæller John Christensen. Vi har så været inde over det praktiske og sikkerhedsmæssige for at få støvlen tilpasset de danske behov og branchens regler på området. På den måde har vi udviklet en støvle, der sidder så optimalt som muligt. Her i Norden er vores fødder lidt bredere, så vi har brug for større pasform.

Når danske brandmænd, i modsætning til de spanske, ikke går i deres udstyr dagen lang, stiller det også andre krav, påpeger John Christensen:

-      Når først udrykningsalarmen lyder, gælder det om at komme i arbejdstøjet hurtigst muligt og ikke fjumre med at få udstyret på. Støvlen skal være nem at få på. Sammen med Bjerregaard sikkerhed og FAL fandt vi frem til en bestemt vinkel på støvlen, så den både er blød og nem at komme i, ligesom støvlen har en trædeklap bagpå, der gør det nemt at komme ud af den.

Samarbejdet øger sikkerheden

Brandinspektøren ser frem til, at de første eksemplarer af den nye støvle bliver leveret fra fabrikken.

-      Det er værdifuldt at have nogle leverandører, som går op i at levere produkter og udstyr, der er skræddersyet til vores behov, i stedet for bare at hive et standardprodukt ned fra hylden, siger John Christensen.